insta foto.jpg

OPENING EXPOSITIE ‘SECOND SKIN’

De foto-expositie ‘Second Skin’ is ontwikkeld door grafisch ontwerper Kim Uitslag en fotograaf Marlies Bosma.
‘Second Skin’ staat symbool voor het creëren van een dikkere huid in de huidige maatschappij. Zij ontwikkelden een fotoserie waar de kwetsbaarheid en 'tweede huid' van de mens in beeld is gebracht.

Zaterdag 11 mei
AANVANG 19:30

Sofia-Dragt.jpg

SOFIA DRAGT - LIVE OPTREDEN

Sofia Dragt is een singer-songwriter die ongekunstelde liedjes met een klassieke ondertoon maakt die landen in je hoofd. In 2013 is Sofia verkozen tot winnaar van de Grote Prijs van Nederland. Ze speelde al op podia als de Melkweg en Paradiso. Daarnaast was Sofia al te horen in DWDD en 3FM. Op zaterdag 18 mei is ze live te bewonderen bij de watertoren in Hengelo. Be there!

ZATERDAG 18 mei
AANVANG 14:00

BAM!-festival.jpg

BAM! FESTIVAL 2019

BAM! is een veelzijdig festival voor jong en oud. Van rock- tot popmuziek, van blues tot house, er is voor ieder wat wils! Muziek, theater en kunst worden op een unieke manier samengebracht en zorgen

Zaterdag 25 mei

Prinsbernhardplantsoen Hengelo

Ellen Tackenkamp.jpg

ellen tackenkamp - live optreden

Ze trad al eerder op in de Watertoren met haar band Woolf, maar Ellen Tackenkamp is op zaterdag 22 juli terug: solo. Deze zondagmiddag presenteert ze haar debuutalbum “Letters”. Komt dat horen!

zaterdag 22 juNi
aanvang 14:00

Tour de tour.jpg

Wielerronde 'Tour de Tour

De unieke wielerdropping van Overijssel! De beginplek van deze wielertocht vertellen we niet! Maar het eindigt met een gezellig barbecue bij de watertoren in Hengelo. Er zijn twee afstanden waar je aan mee kunt doen, 65km en 100km. Door middel van een digitale route word je terug geleid naar de watertoren via een bijzondere route.

Zondag 23 juni
Aanvang 09:00

Accordeon.jpg

Accordeonvereniging belzona - live optreden

Belzona is een accordeonvereniging met een uiteenlopend repertoire. Niet alleen klassieke muziek, maar ook het populaire repertoire wordt door hen ten gehore gebracht. Ze brengen de tango’s, walsen, polka’s, filmmuziek zoals je dat niet gewend bent van een accordeonorkest.

zaterdag 13 juli
aanvang 14:00

Schermafdruk 2019-05-29 15.57.31.png

Nacht van de korte film

★ OPENLUCHTBIOSCOOP ★ KORTE FILM FESTIVAL ★ GRATIS ENTREE ★ BIER, POPCORN, WIJN EN FRIS ★

Een heerlijke na-zomeravond vol korte films op het prachtige Beekplein midden in Hengelo. Natuurlijk onder het genot van een drankje en een bak popcorn! De films die worden getoond komen van aanstormend talent. Van korte docu's tot kunstwerken. Werkelijk alles kan voorbij komen op het witte doek! Kom zaterdag dus genieten van de nieuwste generatie filmmakers én natuurlijk een lekkere bak popcorn!

zaterdag 31 augustus

Beekplein - De Nul Hengelo

Mocht je nou denken “verdikkeme, die jonge filmmaker dat ben ik!”, “Die korte films zijn me op het lijf geschreven” en “Ik wil graag mijn films laten zien aan het grotere publiek”? Dat kan! De inschrijvingen voor 2019 zijn al geopend.